30.01.2024 12:17

Akfen'in hedefi 2 yılda 910 milyon $'lık yatırım

Akfen Holding, 2 yılda 910 milyon dolarlık yatırımı hayata geçirecek.

66,25 megavat hibrit güneş enerji santrali ve 92,4 megavat ilave rüzgar yatırımları yapacak olan holding, İstanbul Tuzla’da ve Ankara Esenboğa’da yeni otel yatırımlarını da tamamlayacak.

Akfen Holding, 2 yılda 910 milyon dolarlık yatırımı hayata geçirecek. 66,25 megavat hibrit güneş enerji santrali ve 92,4 megavat ilave rüzgar yatırımları yapacak olan holding, İstanbul Tuzla’da ve Ankara Esenboğa’da yeni otel yatırımlarını da tamamlayacak.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini ve çeşitli alanlarda 910 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceklerini açıkladı.

"Yatırımlarda yeni fırsatlar aramaya devam edeceğiz” açıklamasını yapan Akın, “2024 yılında grup olarak mevcut yatırımlara başlanmasına, devam edenlerin ise bitirilmesine odaklanacağız. Özellikle gayrimenkul yatırımı tarafında Akfen GYO’da yaptığımız bedelli sermaye artırım süreci, bu yatırımların finansmanı konusunda bize bir imkan sağlamış olacak” dedi.

Ekonomideki iyileşmeye paralel şekilde devam eden yatırımlarına yenilerini ekleyeceklerini dile getiren Akın, “2023 yılında Mersin Limanı, Acacia Maden İşletmeleri, Akfen Yenilenebilir Enerji ve Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerimizin öncülüğünde önemli yatırımlarımızı tamamladık. Belirsizliklerin zirve yaptığı son 2 yılda 260 milyon dolarlık yatırım yaptık” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.