15.06.2021 11:22

Apple Watch, kandan şeker ve vücut ısısı ölçümü yapabilecek

Kısa süre önce Apple Watch modelleri ile ilgili bir rapor yayınlayan Bloomberg, hem Apple Watch modellerinin gelecekte kazanacağı sağlık özelliklerini hem de bir sonraki Apple Watch'ın sahip olacağı özellikleri

Apple'ın akıllı saat ailesi olan Apple Watch'ın kazandığı tüm özellikleri geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Özellikle sağlık konusunda pazarın en başarılı modelleri arasında yer alan Apple Watch modeller, gelecekte sağlık konusuna odaklanan yeni özellikler kazanabilir.

Kısa süre önce Apple Watch modelleri ile ilgili bir rapor yayınlayan Bloomberg, hem Apple Watch modellerinin gelecekte kazanacağı sağlık özelliklerini hem de bir sonraki Apple Watch'ın sahip olacağı özellikleri paylaştı. Rapora göre Apple, akıllı saatleri üzerinden kandan şeker ölçümü yapabilecek bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bildiğiniz gibi kandan şeker ölçümü için genelde parmaktan bir damla kan alınıyor. Apple'ın sunacağı çözümde ise Apple Watch modelinin bir şekilde kullanıcının kanını derisi üzerinden analiz ederek şekerini ölçen bir teknoloji kullanılacak.

Bu özelliğin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu ve birkaç yıl daha karşımıza çıkmayacağını da ekleyelim. Rapora göre karşımıza çıkacak bir diğer özellik ise vücut ısısı ölçme sensörü olacak. Bu özelliğin bu yıl tanıtılacak Apple Watch 7 modelinde karşımıza çıkması bekleniyordu.

Fakat Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre vücut ısısı ölçme sensörü 2022 yılında tanıtılacak Apple Watch modellerinde yer alacak. Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen Apple Watch Series 7 modelinde ise daha hızlı bir işlemci, daha güçlü kablosuz bağlantı ve geliştirilmiş bir ekran gibi yeni özelliklerin yer alması bekleniyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.