21.04.2021 12:00

Arkas Sanat Merkezi'ne “Yılın Sanat Kurumu” ödülü

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (IAA), 10. Dünya Sanat Günü ödüllerini açıkladı. “Wallace Hartley Ödülleri” ismiyle verilen ödüllerde Arkas Sanat Merkezi “Yılın Sanat Kurumu” seçildi.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (International Association of Art) UNESCO Resmi Partneri Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı ve IAA Dünya Başkanı Bedri Baykam, resmi instagram hesabından “Wallace Hartley Ödülleri”ni duyurdu. Online yapılan ödül töreninde konuşan Baykam, Yılın Sanat Kurumu ödülüne İzmir’den Arkas Sanat Merkezi’nin layık görüldüğünü açıkladı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ı ve ekibini kutlayarak sözlerine başlayan Baykam,  Müjde Unustası’na ödülü takdim ederken, “Arka Sanat Merkezi ekibini, emek verenleri kutluyoruz. Sanatın İstanbul, Ankara dışında yayılmasını çok değerli buluyoruz. Bu nedenle Arkas’a çok özel önem veriyoruz. 2011’den beri Arkas Sanat Merkezi var ve tarihi bir binada uluslararası sanata, modern sanata ve Türk resim sanatına sergi ve kitaplar yaratıyorsunuz. Naci Kalmukoğlu Vasarely , 1001 Gece, Post- Empresyonizm sergisi, Ara Güler “Merhaba İzmir” ve Picasso Gösteri Sanatı sergisini büyük bir ciddiyet ve  müze kalıcılığında yapmanız Türk Sanat ortamının dikkatini çekiyor ve bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

Online ödül törenine katılan Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası, Türkiye’nin en değerli sanat kurumlarından olan Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’ne ödül dolayısı ile teşekkür etti ve gurur duyduklarını ifade etti. Arkas Sanat Merkezi’nin 2011 yılında Lucien Arkas’ın sanatı geniş kitlelerle paylaşma tutkusu ve vizyonu doğrultusunda kapılarını açtığını ifade eden Unustası, “Dolayısı ile bizim de 10. yılımız ve bu ödülü almak da bizim açımızdan çok güzel. 2011 yılından bu yana Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından 500 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık” şeklinde konuştu.

Bu ziyaretçilerin yarıya yakınını çocukların ve öğrencilerin oluşturduğunu vurgulayan Unustası sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkas Holding olarak sosyal sorumluluk anlamında önemsediğimiz konulardan biri sanat sevgisinin çok küçük yaşlardan itibaren bireylere aşılanması. Biz de bugüne kadar gerek sergilerle ve gerekse sergiler paralelinde devam ettirdiğimiz atölye etkinlikleriyle çocukları bu güzel dünyanın içine çekebilmek için çaba gösterdik. Bu arada 2012 senesinde Bornova’da Arkas Deniz Tarihi Merkezi açıldı. Burası da çok önemli bir tematik müze. Denizcilik tarihi ile ilgili maketler, tablolar burada sergileniyor. Ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Son olarak da geçtiğimiz yılın Eylül ayında Arkas Sanat Urla kapılarını açtı. Orada ise Arkas Koleksiyonu’ndan daimi bir sergi yer alıyor. Her ikisi de şu an ziyarete açık. Arkas Sanat Merkezi’nde ise önümüzdeki dönemin sergilerine hazırlanıyoruz.”

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.