08.08.2024 11:30

Ascential, Effie'yi satın alıyor

Cannes Lions'ın sahibi Ascential, Effie'nin ticari varlıklarını satın alacak.

Cannes Lions’ın çatı şirketi Ascential, pazarlama ve reklam etkinliği yarışması Effie Ödülleri’nin ardındaki kuruluş olan Effie’nin ticari varlıklarını satın almak üzere bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın duyurusu, İngiliz etkinlik grubu Informa’nın Ascential’ı satın almayı planladığını açıklamasının iki hafta sonrasında gerçekleşti.

Şartları açıklanmayan anlaşma doğrultusunda Effie, Ascential’ın Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ni de içeren Lions birimine katılacak. Effie Worldwide sözcüsüne göre, Effie Ödülleri marka ve süreç olarak aynı kalacak.

Effie çatısı altındaki kâr amacı gütmeyen kuruluş Effie Worldwide, Effie Lions Vakfı adında küresel ölçekli bir vakfa dönüşecek. Vakıf, yeni nesil yetenekleri eğitmeye adanacak ve başta pazarlama dünyasında yeterince temsil edilemeyenler olmak üzere tüm pazarlama öğrencilerine eğitim sunacak. Ascential tarafından paylaşılan bilgiye göre vakıf, Lions’ın kâr amacı gütmeyen girişimlerine yuva olacak, Lions birimince üretilen bazı dijital ürünlere erişim sağlayacak.

Yasal onayın gerektiği anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda  görevini sürdürecek olan Effie Worldwide CEO’su ve Başkanı Traci Aldford, “Lions’a böylesine tamamlayıcı ancak bir o kadar da özgün bir marka portföyüyle katılmaktan heyecan duyuyoruz. Pazarlamada etkililiğinin global kıstası Effie ile Lions markalarının yakın işbirliği, sektör için heyecan verici bir gelişme çünkü içgörüleri paylaşma ve verilerimizde sinerji bulma becerilerimiz, etkililiğin artmasında yaratıcılığın oynadığı rolün incelenmesine yardımcı olacaktır” açıklamasında bulundu. Büyümenin temel itici güçlerini birlikte daha iyi anlayabilecek, nihayetinde tüm şirketlerin başarısına katkı sunabileceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.