17.11.2020 09:26

ASELSAN'dan Yapay Zeka adımları...

ASELSAN, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı etkilediği bu dönemde yeni bir ihracat rekoruna imza attı.

2021'de yurt dışında yeni adımlar atılacak

ASELSAN'ın global bir savunma sanayi şirketi olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Prof.Dr. Haluk Görgün, yapay zekadan yarı iletken teknolojilere, savunma sanayisinin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren iştirakler ve bağlı ortaklıklarla dost ve müttefik ülkelerde üretim yaptıklarını dile getirdi.

Görgün, yurt dışındaki faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sivil sistemlerden askeri çözümlere kadar uzanan geniş ürün yelpazemiz, 12 yurt dışı iştirak, ofisimiz ve 15 yurt içi iştirakimiz ile küresel pazarlarda sürdürülebilir ve istikrarlı pazarlama faaliyetlerimize, durmadan, yorulmadan, ülkemiz için devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl dünyanın daha çok ülkesinde ASELSAN'ın yeni irtibat ofislerini, bakım merkezlerini, üretim tesislerini, mühendislik merkezlerini ve yeni iş ortaklıklarını duyurmaya devam edeceğiz.
2020 yılı içinde 6 yeni ülkeyle daha gerçekleştirdiğimiz yurt dışı satışlarımızla kullanıcımız olan ülke sayısını toplamda 70'e yükseltmiş bulunmaktayız. Pandeminin 'benzersiz bir kriz' olarak tanımlandığı bu zor günlerde ASELSAN, tüm iş akışı ve iletişimini pandemiden çok daha önce dijital platformlara taşımış olduğundan, çalışmalarını sekteye uğratmadan, dünyanın her yerinden kesintisiz yürütebilmiş, yeni satışlara ilaveten rekor seviyede 327 milyon dolar döviz tahsilatı sağlamış olup, yıl sonuna kadar 90 milyon dolar ilave döviz tahsilatı beklenmektedir. 2020 yılının son çeyreğinde olduğumuz bu günlerde, bir önceki yıl yakaladığımız yeni yurt dışı satış rekorumuzu, devam eden pandemiye rağmen bu yıl açık ara yeniden kırıyor olmaktan kıvanç duyuyoruz."

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.