11.06.2021 11:07

Aydem Perakende ve JTI Türkiye'den işbirliği!

Aydem Perakende, bu yıl JTI Türkiye'nin İzmir Torbalı fabrikasında tüketilecek yaklaşık 10 milyon kilovatsaat elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan tedarik edecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, anlaşma ile Aydem Perakende bu yıl JTI Türkiye'nin İzmir Torbalı fabrikasında tüketilecek yaklaşık 10 milyon kilovatsaat elektrik enerjisini küresel olarak I-REC tarafından sertifikalanan yenilenebilir kaynaklardan tedarik edecek.

İş birliği kapsamında, elektriğin tamamı Aydem Yenilebilir Enerji'nin tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim santrallerinden karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydem Elektrik Perakende Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Gülin Sontuna, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla sürdürülebilirlik çalışmalarını kurumsal bir misyon olarak gördüklerini aktararak, "İşte Yeşil Enerji Kampanyamız ile bizimle aynı vizyonu taşıyan kurumsal müşterilerimizin enerji ihtiyacının tamamını I-REC sertifikalı temiz enerji ile karşılıyoruz. Japan Tobacco International ile tüm kurumlara örnek olacak bir iş birliği gerçekleştirdik. Bu anlaşma çerçevesinde JTI'nın yıllık karbon ayak izinin 4 bin 500 ton kadar azaltmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen yılın başından beri Aydem ve Gediz Perakende olarak hizmet verdikleri İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki tüm müşteri ilişkileri merkezleri ve genel müdürlük binalarında da I-REC sertifikalı temiz enerji kullandıklarını aktaran Sontuna, 2020 yılında 4 bin 250 megavatsaat enerji tüketimi karşılığında yaklaşık 2 bin 550 ton karbon salınımının önüne geçtiklerini belirtti.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.