11.01.2023 12:24

Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 23'üncüsünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ndeki törenle sahiplerini buldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gazetecilerimiz bu ülkenin vicdanıdır. Sesidir. Ve Türkiye’nin sesini kimse susturamaz. Vicdanla yönetilen bir ülkede adalet elbet tecelli eder. Edecektir” dedi.

23. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’nde “İzmir Kent Haberi” dalında birinci olan Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Mehmet İnmez'e ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü ise Ege Telgraf Gazetesi’nden Feyyaz Tatar aldı. Tatar, ödülünü eski İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in elinden aldı.

“Ulusal Haber” dalında birincilik kazanan Sözcü Gazetesi’nden Özgür Cebe'ye ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü kazanan halktv.com.tr muhabiri Seyhan Avşar da ödülünü İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’ndan aldı.

“İzmir Kent TV Haberi” dalında birinci olan Habertürk Televizyonu muhabiri Gülçin Hacıevliyagil Ayçe ile Mustafa Kemal Kiruk'a ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü Anadolu Ajansı'ndan Halil Şahin ile Onur Fatih Doğan kazandı. Şahin ve Doğan’a ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu verdi.

“Haber Fotoğrafı” dalında birincilik kazanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Mehmet Emin Mengüarslan'a ödülü Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya tarafından verildi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü alan gazeteci Metin Yoksu, ödülünü Barış Selçuk’un ağabeyi Dr. Savaş Selçuk’un elinden aldı.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.