16.01.2020 14:14

Bir ülkede daha UBER kullanımı yasaklanıyor

Uber Kolombiya'da tamamen kaldırılıyor.

Uber sürücülerinin taksiciler tarafından taciz ve şiddete maruz kalması gibi tatsız olayların da yaşanma nedeni olan Uber, ne yazık ki Kolombiya’da artık hak iddia edemeyecek.

Bu şirket ile ilgili alınan kararlar ilk değil. Daha önceden de başka ülkeler, Uber aleyhine bazı mahkeme kararları almıştı. Bunun üzerine şirket dünya genelinde sözleşmelerini yeniden düzenleme mecburiyetinde kaldı.

Uber platformu Avrupa’da ilk olarak Almanya içerisinde dışlandı. Alman mahkemelerinin verdiği bir karar bu platformun aleyhineydi. Bunun üzerine kuruluş her ne kadar hizmetlerini Almanya’da durdurmasa bile, bir problem ile karşılaşacakmış gibi davranıyor. İtalya tarafından verilen durdurma kararı da yine bunlar içerisinde yer alıyor.

Şirketin tarihinde ilk defa bir Amerika ülkesi onu tamamen yasakladı. Her ne kadar Kolombiya bu konuda bir ilk olsa bile, diğer Amerika ülkelerinde de aynı durum yaşanabilir. Ayrıca söylentilere göre taksi şoförleri ile hükümet arasında eylem yapmama anlaşması yapıldığı için hükümet Uber platformunu kapatma kararı aldı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.