25.08.2017 09:57

Blackberry'den önemli Android açıklaması

BlackBerry'nin Android cihazlarla ilgili planları daha da agresifleşmeye başladı.

BlackBerry"nin Android cihazlarla ilgili planları daha da agresifleşmeye başladı. Çünkü gelen haberlere göre firma kendi Android işletim sistemi, BlackBerry Secure için lisans başvurusunu yaptı.

BlackBerry Secure nedir?

Hatırlarsanız bundan önce BlackBerry firması TCL ve benzeri birkaç firma ile ortaklık anlaşması yapmış ve BlackBerry cihazları tasarlama, üretme, tanıtma ve satışa sunma izni vermişti.

Bu plana göre BlackBerry, DTEK60 ve BlackBerry KEYone gibi cihazlar için yazılımı üretiyordu. Cihazların donanımı ise TCL tarafından hazırlanıyordu. BlackBerry şimdi bir adım daha öteye giderek kendi güvenli Android işletim sistemini lisanslamak için başvurusunu yaptı.

Yazılım az önce de belirttiğimiz gibi BlackBerry Secure adını taşıyor ve tüm Android güvenlik özelliklerini de içerisinde barındırıyor. Bu konuda ilk adımı da Hindistan"da attığını ve Optiemus markasıyla BlackBerry Secure kullanımı için anlaşma yaptığını da belirtelim.

Eğer Optiemus markası size tanıdık gelmediyse, BlackBerry"nin oldukça büyük bir potansiyel olarak gördüğü Hindistan pazarında BlackBerry KEYone"ın siyah ve sınırlı sayıda üretilen modellerini satışa sunduğunu hatırlatalım. (Kaynak: shiftdelete)

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.