27.01.2023 11:24

Boyner ve Nivogo'dan sürdürülebilir modada iş birliği

Boyner ve Nivogo, çeşitli sebeplerle raftan depoya kaldırılan ve satışa sunulamayan ürünleri yeniden hayata döndürüyor.

Döngüsel dönüşüm hareketi Nivogo'nun döngüsel iş modeli sayesinde, Boyner bünyesinde bulunan ürünler satılamadığı için tekstil atığı olmaktan kurtuluyor ve ürünler döngüsel ekonomiye kazandırılıyor. Yenilenmiş ürünler, sürdürülebilir moda anlayışıyla Boyner Outlet mağazalarında, boyner.com.tr'deki outlet kategorisinde ve Nivogo'nun döngüsel alışveriş platformlarında bireysel kullanıcılar ile buluşuyor. Satışa sunulan bu ürünlerde yer alan QR kodlar, ürünün geçtiği işlemleri, bu ürünü alarak kullanıcıların kurtardıkları karbon salınımı ve su miktarını görmeye yarayacak verileri de içeren bir altyapıdan oluşuyor.

Bugüne kadar Boyner ve Nivogo iş birliği sayesinde 500 bini aşkın ürün yenilenerek döngüsel ekonomiye dahil edildi. Yenilenen ürünlerle 6,1 milyar litre su kullanımının ve 9,5 milyon kilogram karbon emisyonunun oluşmasının önüne geçildi.

– “Bilinçli bir moda akımı yaratarak geleceğimiz için anlamlı bir adım atmış oluyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Grup ve Boyner Büyük Mağazacılık Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun, kaynakların sınırsız olmadığı düşünüldüğünde gelecek için bilinçli tüketimin altını çizmenin markalar için daha da önemli hale geldiğini vurguladı.

 Tüm projelerinde sürdürülebilir detayların olmasına son derece önem verdiklerini ve sürdürülebilir bir dünya için birçok kurum ve kuruluşun inisiyatifini desteklediklerini aktaran Uzun, “Nivogo ile olan iş birliğimizle de lekeli, kırışık veya teşhir ürünü olması gibi sebeplerle satışa sunamadığımız, depolarımızda bekleyen ürünleri yenileyerek, döngüsel ekonomiye tekrar dahil olmalarının ve yeni kullanıcılarıyla buluşturmanın önünü açıyoruz. Böylece bilinçli bir moda akımı yaratarak geleceğimiz için anlamlı bir adım atmış oluyoruz. Nivogo ile döngüsel dönüşüm odaklı farklı projeler için çalışmalarımıza, sürdürülebilir dünyayı mümkün kılmak adına iş birliğimizi her geçen gün güçlenerek devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.