08.05.2024 11:59

BUMKAL ekibinden uluslararası başarı

Bursa Uludağ Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı (BUMKAL), yürüttüğü çalışmalarla akademik ve bilimsel alanda önemli başarılar elde ederek uluslararası bir projeye imza attı.

BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Arı ve Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Dr. Nenad Jankovic’in liderliğini yaptığı "Synthesis, Characterization and Anticancer Potential of Selected Biginelli Hybrids and Nanocomposites" adlı proje önerisi, TÜBİTAK ve 2559-Sırbistan Cumhuriyeti Bilim, Teknolojik Gelişme ve Yenilik Bakanlığı (NITRA) ile İkili İşbirliği Destek Programı kapsamında 76 proje başvurusu arasından seçilen 10 projeden biri oldu. 

Projenin Türkiye’deki ayağı Bursa Uludağ Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı’nda (BUMKAL) gerçekleştirilecek. Çalışmada Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Doktora sonrası Araştırmacı Dr. Oğuzhan Akgün, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Elif Ertürk ve Danışman olarak Prof. Dr. Engin Ulukaya da yer alacak. Ayrıca, Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Dr. Jelena Petronijevic, Dr. Nenad Joksimovic ve Onkoloji ve Radyoloji Enstitüsü Deneysel Onkoloji Bölümü’nden Dr. Tatjana Stanojkovic de araştırmacı olarak projeye katılacak.

Bu başarı, BUMKAL ekibinin uluslararası alanda bilimsel araştırmalarda sağladığı etkin ve kaliteli çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.