26.04.2024 11:42

BUTGEM'de İstihdam odaklı işbirliği protokolü

Protokol töreni, BUTGEM'in Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkez binasında gerçekleşti.

Törene Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve diğer önemli isimler katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bursa'da 15-64 yaş arası nüfusun yarısı çalışma hayatında yer alıyor ancak 1 milyon civarında insanımız ekonomik faaliyetlerde bulunmuyor. Bu işbirliği ile çalışmayan nüfusun meslek sahibi yapılması ve istihdama kazandırılması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

Burkay ayrıca, mesleki eğitimin bireylerin geleceğini şekillendiren temel bir unsur olduğunu belirterek, BTSO olarak eğitime yapılan yatırımın önemine vurgu yaptı.

 BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen ise Türkiye'de ekonomik kalkınmanın temelinin mesleki eğitim olduğunu vurgulayarak, protokolün dezavantajlı grupların istihdama katılımını artıracağına inandıklarını dile getirdi.

Protokol kapsamında, daha önce gerçekleştirilen BTSO Mutfak Akademi projesi gibi istihdam odaklı çalışmaların devam edeceği ve denetimli serbestlikten faydalanan bireylere yönelik mesleki eğitim kurslarının düzenleneceği belirtildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise protokolü farkındalık oluşturma açısından değerli bulduğunu belirterek, BTSO'nun sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan bir kurum olduğunu ifade etti.

Protokol töreninin ardından denetimli serbestlikten faydalanan bireylerin sertifika töreni gerçekleşti ve program workshop ile sona erdi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.