27.09.2021 12:11

Çimsa'nın Afyon Fabrikası'na ödül

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından “2020'nin En İyi İSG Performansı Gösteren Fabrikaları” arasında seçilerek ödül aldı.

Türkiye’nin en teknolojik çimento fabrikası olan Çimsa Afyon Fabrikası, 2020 yılının Ocak ayında, “güvenli, kazasız ve birbirine özen gösteren bir organizasyon” hedefiyle başlattığı Çimsa Cares Programı’nın pilot bölgesi olarak seçilmişti. Geçtiğimiz yılın başından bu yana Çimsa Cares kapsamında çalışmalarını sürdüren Afyon Fabrikasında, hayata geçirilen sistematik çalışmalar sayesinde, kaza sıklık ve kaza ağırlık oranı 0’a düşürüldü. Buna göre tesiste, 04.04.2019 tarihinden bu yana “gün kayıplı iş kazası” yaşanmıyor. 

Amacı, Çimsa’nın dokunduğu her paydaşı korumak olan Çimsa Cares programı çerçevesinde, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında belirlenen “10 Altın Kural” sayesinde odağa insan alınarak, risk farkındalığının artırılması ve risk toleransının en aza indirgenmesi amaçlanıyor. Her Çimsalının bu Altın Kurallara ilişkin eğitim alarak, risk farkındalığının artırılmasını hedefleyen programda eğitimler, başlangıçta herkese verilirken; ihtiyaçlar doğrultusunda belli periyodlarla güncelleniyor. Çimsa Cares için pilot bölge seçilen Çimsa Afyon Tesisi’nde, programın hayata geçirilmesi öncesinde, tüm çalışanların katılımıyla bir analiz çalışması yapılarak, iyileştirilebilir yönler de mercek altına alındı ve program, “daha iyi”ye ulaşabilmek adına bu analiz doğrultusunda şekillendirildi.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.