18.07.2024 11:37

Cosmopolitan'ın relansman tarihi netleşti

Türkiye'de yayın hayatına yeniden başlayacağı duyurulan Cosmopolitan'ın relansman tarihi belli oldu.

Ali Tufan Koç ve Dilek Oransal’ın yayıncılık şirketi The Voice Media Company ve Hearst Magazines International işbirliği ile dört yıl aradan sonra Türkiye’ye geri dönecek olan Cosmopolitan’ın relansmanı eylül ayında gerçekleşecek. Dergi; eğlence, stil, kariyer ve sağlık konularında genç kadınlara ilham vermeyi hedefleyen içeriklerle okurlarıyla buluşacak.

Cosmopolitan Türkiye’nin kurucu ortağı ve yayıncısı Ali Tufan Koç, derginin yeni yayıncılık dönemiyle ilgili, “Topluluk odaklı hikâye anlatımı ve nitelikli bir yayıncılık anlayışıyla ‘eğlenceli ve cesur’ Cosmo’yu Türkiye’ye geri getirmekten onur duyuyoruz. Genç kadınları ve medyada yeterince temsil edilmeyen diğer grupları savunarak, onların deneyimlerini ve bakış açılarını paylaşarak, doğrudan onlara hitap eden sesleri öne çıkararak, Cosmopolitan’ın Türkiye’deki çeşitlilik kültürüne katkı sağlamasını amaçlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Cosmopolitan Türkiye, ilk yılında on basılı sayı, dijital kapaklar, ‘izleyici-öncelikli’ sosyal kanallar ve bir üyelik kulübü modeli sunacak. Altı yıl boyunca Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden birinin hafta sonu eklerinin yayın yönetmenliği görevini üstlenmiş olan deneyimli gazeteci Işıl Cinmen, derginin genel yayın yönetmeni olarak markanın platformlar arasındaki gelişimine liderlik edecek. “20’lik” newsletter’ının kurucusu Yasmin Güleç dijital içerik stratejisi, üyelik modelleri ve topluluk tasarımından sorumlu olacak.

Editoryal yöneticiler, okurları nelerin beklediğini, “Türkiye’deki genç kadınlara moda, güzellik, cinsellik, sağlık, pop kültürü, kariyer ve finans konularını kusursuz bir şekilde harmanlanmış olarak sunarak günlük yaşamlarını zenginleştirmeyi ve kendi kişisel yolculuklarında onlara ilham vermeyi dört gözle bekliyoruz” sözleriyle paylaşırken; Hearst Magazines International’ın editoryal ve marka direktörü, kıdemli başkan yardımcısı Kim St. Clair Bodden ise “İkonik Cosmopolitan markasını Türkiye’de yeniden tanıtmaktan büyük heyecan duyuyoruz ve liderlik ekibinin ülke genelindeki Y ve Z Kuşağı kadınlarıyla bağlantı kurma ve onlara ilham verme konusundaki cesur ve dinamik planlarından dolayı oldukça heyecanlıyız” dedi.

“The List” özel baskısı relansman sayısında
Relansman sayısı, Cosmopolitan Türkiye’nin ilk “The List” özel baskısını içerecek. Bu baskı, 2020-2024 yılları arasında Türkiye kültürünü şekillendiren en etkili, eğlenceli ve cesur kadınlarını kutlayacak. Yenilenen Cosmopolitan Türkiye, “Let’s Talk About It” konferansından “Cosmo Sleepovers” adlı seyahat konseptine, dijital televizyon ve radyodan topluluk buluşmalarından balo geceleri ve davetlere kadar birçok etkileşimli yeni deneyim ve projeyi de başlatacak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.