11.01.2020 10:35

Deniz Baykal Halk TV'yi sattı! Yeni sahibi kim oldu?

Uzun süredir konuşulan Deniz Baykal'ın Halk TV'yi İngiltere'de yaşayan Sivaslı zengin iş adamı Cafer Mahiroğlu'na sattığı kesinleşti.

Halk TV'nin satışına ilişkin tartışmalar geçtiğimiz haftalarda bir hayli gündem olmuştu.

Deniz Baykal'ın sahibi olduğu Halk TV'nin İngiltere'de yaşayan iş insanı Cafer Mahiroğlu'na satıldığı öğrenildi. Kanalın İstanbul Halkalı'ya taşınacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Deniz Baykal ve Cafer Mahiroğlu'nun Halk TV'nin satışı konusunda protokol anlaşmasına vardığı iddia edilmiş ve "Halk TV satılıyor mu?" tartışmaları alevlenmişti.

Ardından bir youtube kanalına konuk olan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Serhan Asker, "Kanalın satışıyla ilgili şu an herhangi bir durum söz konusu değil, satılmadı" ifadelerini kullanmıştı. 

Halk TV'nin satışına ilişkin CHP içerisinde birçok ismin karıştığı tartışmalar yaşanmıştı. 

Sürecin sonunda ise Halk TV'nin Cafer Mahiroğlu'na satıldığı kesinleşti.

Cafer Mahiroğlu kimdir?

1966 Sivas doğumlu olan Mahiroğlu İngiltere’deki Select isimli tekstil firmasının sahibi olarak tanınıyor. İngilizce öğrenmek amacıyla 1980’lerin sonunda İngiltere’ye giden Mahiroğlu, uzun yıllar konfeksiyon sektöründe çalıştıktan sonra, daha önce çalışanı olduğu, konfeksiyon atölyesini satın alarak patronluğua soyundu.

1991 yılında Armondi tekstil şirketini alan Mahiroğlu, Top Shop, New Look, Dorotthy, Perkins, Tesco, Evans gibi bir çok markanın üreticisi konumuna geldi. 2007’de mali krize giren İngiltere’nin ünlü markası Select’i satın alan Mahiroğlu’nun 350’ye yakın mağazası bulunuyor.

İngiltere’nin en zengin 100 insanı arasında adı geçen Mahiroğlu batık markaları alması ile ünlü. 2008’de de Markofoni adlı online alışveriş sitesini satın almıştı.  Uluslararası iş ve ekonomi dergisi Forbes’in Türkiye versiyonu 2016 yıyında Kasım sayında İngiltere’deki Türk işadamı Cafer Mahiroğlu’nun hikayesini kapak yaptı. Forbes dergisi, Mahiroğlu‘nun başarı hikayesini ‘Türk Kumaşı’, ‘Yeni Asil Nadir’ başlığı ile Kasım sayısında kapağına taşıdı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.