19.10.2020 12:25

Dijital Dönüşüm Merkezi, 149 KOBİ'nin yol haritasını çıkardı...

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun yürütücülüğünde gerçekleştirdiği 18 aylık ilk dönem programı kapsamında 149 KOBİ'ye ulaştı.

TÜRKONFED'den yapılan açıklamaya göre, Konfederasyon tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) 2018 yılı "Yenilikçi ve Yaratıcı Mali Destek Programı" kapsamında kurulan Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM), İstanbul Valiliği, TÜGİM, Boğaziçi Üniversitesi ve Endeavor Türkiye ortaklığı Türkiye İş Bankası'nın sponsorluğuyla KOBİ'lerin dijitalleşme yolculuğuna rehberlik etti.

Verilen bilgiye göre, KOBİ'lerin dijitalleşme karneleriyle dönüşümleri için gereken kaynakları ve eksiklikleri belirleyip, dijitalleşme yol haritaları hazırlayarak kapasitelerini artırmayı hedefleyen İstanbul özelindeki "KOBİ'ler Gelecekle Buluşuyor: Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi", Türkiye genelinde de büyük ilgi gördü.

İstanbul'un yenilikçi ekosistemine katkı yapmayı amaçlayan DDM'ye Türkiye genelinde 26 ilden 509 KOBİ başvururken, 120 KOBİ'nin dahil edilmesi planlanan programın kapasitesi, gelen yüksek talep doğrultusunda artırıldı ve gerekli şartları sağlayan 149 işletme sürece dahil edildi.

18 aylık programa katılan KOBİ'lerin ilerleme süreçleri ve beklentilerine yönelik DDM 2019 dönemi faaliyetleri sonuç raporu da yayımlandı. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.