16.10.2019 09:37

Disney'in global medya konkuru sonuçlandı

Mayıs ayında başlayan konkurdan galibiyetle ayrılan ajanslar belli oldu.

Disney’in mayıs ayında başlattığı global medya konkuru sonuçlandı. 2,2 milyar dolar değerindeki konkurun neticesinde en büyük payı Publicis Groupe ve Omnicom aldı.

Dört holding şirketinden altı ajansın yanı sıra bağımsız medya ajansı Horizon’un da katıldığı konkurda WPP, müşterisi Comcast’ın çıkarlarını gözeterek ABD tarafında yer almadı ancak Asya Pasifik için iddiasını sürdürdü.

MediaLink tarafından yürütülen konkur için Disney’in kuruluş yılı 1923’e göndermeyle OMG23 adlı bir ekip yaratan Omnicom, aralarında Disney Studios, Marvel Studios ve 20th Century Fox‘un da bulunduğu Disney’in Kuzey Amerika film stüdyolarının ve yine Kuzey Amerika’daki Disney Channel, ABC, FX, Freeform ve Nat Geo kanallarının medya hizmetlerini üstlenecek ajans oldu. ESPN’nin medya faaliyetlerinin sorumluluğu ise Publicis Groupe’ta kaldı.

Publicis Groupe, Disney’in EMEA, Asya Pasifik ve Latin Amerika’daki medya faaliyetleri de üstlenecek. Disney+ ve Disney’in park ve otellerinin medya faaliyetlerinin sorumluluğu da yine Publicis Groupe‘ta olacak.

Disney’in Hindistan’daki medya faaliyetleri ise yine WPP’de olacak. Konuya yakın bir kaynağın aktardığına göre, Disney+ ve Disney’in park ve otellerinin medya satınalma faaliyetlerinin büyük bir kısmı Disney’in in-house ekibi tarafından yürütülecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.