03.03.2021 12:03

Dünyanın en büyük otonom mağazası açıldı!

Dünyanın en büyük otonom mağazası Şanghay'da açıldı.

Yazılım şirketi AiFi, Çin’in en büyük kentlerinden Şanghay’da dünyanın en büyük “kasasız” mağazasını açtı. Mağazada müşterilerin aldığı ürünler, kameralar tarafından otomatik olarak tanımlanıyor ve akıllı sepet oluşturuyor. Ardından ürünlerin bedeli müşterinin hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan tanımladığı hesabın bakiyesinden düşülüyor. Uzmanlar, bir kasiyerle temasa geçmenin önüne geçtiği ve uzun kasa kuyruklarını ortadan kaldırdığı için Covid-19 pandemisi döneminde otonom mağazacılığa olan ilginin büyüdüğünü söyledi.
Otonom perakende yazılım sağlayıcısı AiFi, Çin’in Şangay kentinde dünyanın en büyük “kasasız” mağazasını açtı. Yaklaşık 370 metre karelik mağaza, müşterileri kasaya gitmeden mağazadan çıkabilmesi için 200 adet akıllı kamera kullanıyor. Tüketicilere büyük kolaylık ve zaman tasarrufu sağlayan mağazalarda tüketicilerin yalnızca girişteki cihazlara telefonlarındaki uygulamayı göstermesi yeterli oluyor…

Şangay’daki mağazada kameralar müşterilerin satın aldıkları ve bıraktıkları ürünleri algılayarak, sanal sepetlerin otomatik olarak güncellenmesine olanak tanıyor. Müşteriler mağazadan ayrıldığında ise onlara uygulama aracılığıyla dijital bir makbuz gönderiliyor.

Hem hijyenik hem ekonomik

AiFi’nin CEO’su Steve Gu, yalnızca kamera içeren bir çözüme geçmenin, marketlerinde personel ve alan için harcanan giderin yüzde 60 oranında düşmesini sağlayabileceğini söyleyerek, yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisinin  otonom perakendeciliğe olan talebi hızlandırdığını ifade etti.

Pandeminin de etkisiyle birlikte her sektör gibi perakende sektörünü de yepyeni bir dönem bekliyor… Küresel mağazaların inovatif çözümlerini ve bu gelişmelerin Türkiye’ye yansımasını Marketing Türkiye olarak biz de yakın takipçisi olacağız…

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.