17.03.2023 11:29

Dünyanın en değerli restoran markaları açıklandı

Brand Finance Restaurants 25-2023 sonuçlarına göre Starbucks dünyanın en değerli restoran markası unvanını koruyor.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in her yıl dünyanın en değerli ve en güçlü 25 restoran markasını sıraladığı Restaurants 25 çalışmasının 2023 versiyonu açıklandı.

Restaurants 25-2023 sonuçlarına göre, geçtiğimiz bir yılda marka değeri yüzde 17 artışla 53,4 milyar dolara ulaşan Starbucks sıralamadaki liderliğini korudu. Çalışmada üst üste yedinci kez birinci sıraya yerleşen ABD’li kahve zincirini ikinci sırada McDonald’s izledi. McDonald’s’ın marka değeri yüzde 7 düşüşle 36,9 milyar dolara geriledi.

İlk beşte değişikliğin yaşanmadığı sıralamada 17,7 milyar dolar marka değeriyle KFC üçüncü, 7,4 milyar dolar marka değeriyle Domino’s dördüncü, 7,1 milyar dolar marka değeriyle Subway beşinci sırada boy gösterdi. İlk 10’daki diğer markalar sırasıyla Taco Bell, Tim Hortons, Wendy’s, Burger King ve Pizza Hut oldu. 25 markanın yer aldığı çalışmada ABD’den 21, Kanada, Çin, Filipinler ve Birleşik Krallık’tan birer marka yer aldı.

Birleşik Krallık’tan Greggs en güçlü restoran markası olurken Chick-fil-A ikinci, Olive Garden üçüncü, Costa Coffee dördüncü, Çinli HaiDiLao beşinci sıraya yerleşti.

Dünyanın en değerli restoran markası Starbucks, sürdürülebilirlik algısı en yüksek restoran markası oldu. Sürdürülebilirlik algı skoruna göre sıralamada McDonald’s ikinci, KFC üçüncü, Subway dördüncü ve Tim Hortons beşinci sırada yer aldı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.