29.04.2021 11:23

ENOSAD 5G ve endüstrideki uygulamalarına odaklanıyor!

ENOSAD'ın organize ettiği “5G ve Endüstriyel Uygulamaları” konulu online seminer 30 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), üyelerine değer katmayı ve katılımcıları bilgilendirmeyi amaçladığı çevrimiçi seminerlerine, 30 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek “5G ve Endüstriyel Uygulamaları” konulu webinar ile devam edecek.

Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi (NBE) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın üstlendiği webinara, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Arıkan konuşmacı olarak katılacak.

“Kutupsal Kodlama”yı icat eden, “5G Standardını Yaratan Türk” olarak bilinen Prof. Dr. Arıkan kutupsal kodlamanın, her hızda (Shannon sınırının altında) güvenli haberleşme sağlayabilen bir yöntem olduğunu, 5G teknolojisinin de siber-fiziksel sistemler adı verilen yeni nesil mühendislik sistemleri için gerekli olan internet altyapı ihtiyacını karşılayacağını ifade ediyor.

Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek ve saat 14.00’te başlayacak webinara ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek.

PROF. DR. ERDAL ARIKAN KİMDİR?

Prof. Dr. Arıkan, 1958 yılında Ankara’da doğdu.

İlkokulu Manisa’da, ortaokul ve liseyi İzmir’de okuduktan sonra Elektrik Mühendisliği lisans derecesini Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden aldı, yüksek lisans ve doktorasını bitirmesini takiben Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde Elektrik Mühendisliği üzerine çalışmalar yaptı.

Urbana-Champaign'daki Illinois Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapan ve 1987 yılından beri Bilkent Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevini sürdüren Prof. Dr. Arıkan’ın “kutupsal kodlar” buluşu 5G standartlarının temel elemanı olarak kabul edildi.

Haberleşme sistemleri alanındaki uluslararası çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışında çeşitli ödüller kazanan Prof. Dr. Arıkan, son olarak TÜBİTAK 2019 yılı Bilim Ödülü’ne layık görülmüştü.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.