08.08.2020 13:19

Facebook evden çalışma sistemini uzatıyor

Facebook evden çalışma sistemi için yeni bir karar aldı. Bu kararla yeni çalışma sistemi 1 yıl uzatılmış oldu.

Facebook evden çalışma için yeni karar aldı
Koronavirüs nedeniyle birçok şirket kısa süreli de olsa evden çalışma sistemine geçiş yapmıştı. Ancak salgın tehlikesinin halen devam etmesi nedeniyle, bu süre uzatılmaya devam ediyor.

Sosyal medyanın dev ismi Facebook, bu sistemi uzatma kararı aldı. Alınan yeni karar kapsamında Facebook’un evden çalışma sistemi Temmuz 2021’e kadar devam edecek. Facebook ayrıca evden çalışanların ek ihtiyaçlarının karşılanması için 1000 dolar tutarın ek ödeme yapılacak.

Facebook’un bu kararı almasında Mark Zuckerberg’in büyük bir etkisi bulunuyor. Zuckerberg daha önce yaptığı açıklamalarda, uzakta çalışma modelinin kalıcı olabileceğini belirtmişti. Zuckerberg, önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte, Facebook çalışanlarının yüzde 50’sinin evden çalışacağını belirtmişti. Facebook sözcüsü Norville tarafından yapılan açıklamada ise bu karar alınırken hükümete ve sağlık kuruluşlarına danışıldığını söylüyor.

Facebook yönetimi, evden çalışma sisteminin çalışanları psikolojik açıdan olumlu etkilediğini söylüyor. Ayrıca işe alımlarda farklı bölgelerdeki adayların işe alınmasının ise daha kolay olacağı belirtiliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.