17.01.2020 11:54

Facebook o planından vazgeçti!

Facebook, WhatsApp'ta reklam gösteriminin etkili yollarını bulması amacıyla oluşturduğu ekibi işten çıkardı.

WhatsApp şüphesiz en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri. 2009'da tamamen başlatılan uygulama başlangıçta ücretsiz olarak kullanılmadı ve kullanıcılardan bir indirme ücreti alındı. İndirme ücreti kısa bir süre sonra, Facebook'un şirketi 2014'te satın almasıyla yıllık 0,99 dolar aboneliği olacak şekilde değiştirildi. Bundan sadece iki yıl sonra, WhatsApp 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı ve önemli bir kilometre taşı belirledi. Ancak, başarısına rağmen, uygulama Facebook için herhangi bir para kazanmıyordu.

Geçtiğimiz dönemde gelir elde etmek adına WhatsApp'ta reklam gösterimini mümkün hale getirecek bir güncelleme üzerinde çalışan şirketin 2020 yılı içinde bu özelliği kullanıma sunması bekleniyordu.

Ancak Wall Street Journal'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre,  WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Facebook bu projeyi geçici süreyle durdurma kararı aldı. 

Wall Street Journal imzalı rapora göre, WhatsApp’a reklamları entegre etmenin yollarını bulmak için kurulmuş bir ekibin kısa zaman önce dağıtıldığı belirtildi.

Proje hayata geçtiğinde şirketlerden bu özelliği kullanmaları için ücret talep edilecek. Ancak söz konusu özelliğin ne zaman kullanıma gireceği veya şirketlerden istenilecek ücret hakkında detay bulunmuyor. 

Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmasa da Facebook'un gelen tepkiler sonrası böyle bir karar aldığı iddia ediliyor.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.