14.06.2021 11:55

Facebook, sanal gerçeklik oyunları geliştiren BigBox VR'ı satın aldı

Gerçekleşen satın alma ile birlikte BigBox VR'ın tüm ekibi Facebook'un sanal gerçeklik birimi olarak hizmet veren Oculus Studios'a katıldı.

Geçmişte sanal gerçeklik odağında pek çok çalışma yapan Facebook, sanal gerçeklik oyunlarına odaklanan bir oyun stüdyosunu satın aldığını duyurdu. Facebook tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, BigBox VR oyun stüdyosunu satın aldı.

Söz konusu satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Gerçekleşen satın alma ile birlikte BigBox VR'ın tüm ekibi Facebook'un sanal gerçeklik birimi olarak hizmet veren Oculus Studios'a katıldı.

2016 yılında Chia Chin Lee ve Gabe Brown tarafından Seattle'da kurulan BigBox VR, adından da anlaşılabileceği üzere sanal gerçeklik teknolojisini kullanan oyunlar geliştiriyor. Crunchbase'in verilerine göre bugüne kadar 6,5 milyon dolar yatırım alan BigBox VR'ın yatırımcıları arasında ise Shasta Ventures, Outpost Capital, Pioneer Square Labs ve GSR Ventures bulunuyor.

Facebook'un BigBox VR'ı satın almasının pek sürpriz bir hamle olmadığını da paylaşalım. Edindiğimiz bilgilere göre iki firma uzun süredir sanal gerçeklik oyunları özelinde iş birliği içinde çalışıyor. BigBox VR'ın şu ana kadar geliştirdiği en popüler oyun olan "Population: One" oyunun lansmanı Facebook'un Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü ile yapıldı.

Oculus Quest 2'nin haricinde başka platformlar için de sunulan Population: One'ın tüm platformlar için geliştirilmeye devam edileceğini de paylaşalım. Söz konusu satın alma anlaşması ile birlikte BigBox VR'ın Facebook'a katılarak Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü için oyunlar geliştireceğini söylemek yanlış olmayacaktır. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.