21.02.2023 11:39

Facebook ve Instagram'da ücretli mavi tik dönemi başlıyor

Meta Verified ilk etapta Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunuluyor.

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, her iki platformda da kullanıcıların hesaplarını doğrulamalarını sağlayacak ücretli bir abonelik seçeneğini test etmeye başladı.

Denemeleri Avustralya ve Yeni Zelanda’da başlayan onaylı hesap seçeneği Meta Verified’ın ilerleyen dönemde daha fazla ülkede kullanıma sunulması hedefleniyor. Meta Verified için belirlenen ücret ise internet tarayıcıları için 11,99, mobil için 14,99 dolar.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ün Instagram üzerinden paylaştığı açıklamaya göre Meta Verified ile abonelere doğrulanmış bir rozet, platformlarda daha fazla görünürlük, öncelikli müşteri desteği gibi avantajlar sunulacak. Söz konusu aboneliğe sahip olanlara Hikâyeler ve Reels’ta özel çıkartmaların yanı sıra her ay ücretsiz 100 yıldız ya da Facebook içerik üreticilerine bahşiş vermek için kullanılabilecek dijital para birimi verilecek. İşletmeler bu aşamada Meta Verified rozeti için başvuruda bulunamayacak.

Meta Verified sahibi olmak için minimum etkinlik gereksinimlerini karşılamak, 18 ve üstü yaşta olmak, Facebook ya da Instagram’da isim ve fotoğrafla eşleşen resmî kimlik sunmak gerekiyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.