09.10.2018 17:01

Ford’un reklam ajansı belli oldu

Marka, yaratıcı taraftaki 75 yıllık ortağı WPP ile yollarını ayırıyor.

 Ford’un global reklam ajansı arayışı, uzun bir sürenin ardından sonuçlandı. WPP ile kreatif tarafta yürüttüğü 75 yıllık ilişkiye son veren marka, bundan sonra yoluna BBDO ile devam edecek. Medya planlama ve satınalma, shopper marketing ve CRM hizmetlerinin büyük kısmını WPP ile yürütmeye devam edecek olan Ford’dan yapılan açıklamaya göre, bazı kreatif ve inovasyon ortaklıkları için Wieden & Kennedy ile işbirliği yapılacak.

Ford; marka tasarımı, medya araçları, medya teknolojileri ve partnerliklerle bağlantılı 100 global pazarlama pozisyonu için de in-house departmanları destekleme yoluna gidecek. Markanın “daha çevik bir pazarlama modeli” olarak adlandırdığı yeni süreçte, ilgili birimlerde yıllık 150 milyon dolar tasarruf edilmek isteniyor.

Bu karar aynı zamanda, WPP ve holdingin yeni CEO’su Mark Read’in, konkur sonucunda her şeyin kaybedildiği en kötücül senaryodan da kurtulması anlamına geliyor. Ancak markanın büyüklüğü ve ikili arasındaki tarihsel bağ hesaba katıldığında, bunu WPP açısından yine de bir başarısızlık olarak yorumlamak mümkün. WPP’nin en büyük müşterilerinden biri olan Ford, bu kaybın ardından sonra dahi, holdingin gelirlerinden anlamlı bir pay elde eden taraf olmaya devam edecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.