16.10.2018 15:51

Fox TV ile Tv8 birbirine girdi

TV8'de Onur Büyüktopçu'nun sunduğu Yemekteyiz programı ile Fox'ta ekrana gelen Zuhal Topal'la Sofrada adlı programın benzerliği, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'yı harekete geçirdi.

Televizyon dünyası yine bir format tartışması yaşıyor. Bu kez gerilimin adresi Fox ve TV8. İşte ayrıntılar...

Zuhal Topal'ın sevilen gündüz kuşağı programı 'Zuhal Topal'la Sofrada', içerik olarak 'Yemekteyiz' programına benzetilince TV8 yönetimi harekete geçti. Milliyet Gazetesi Yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde FOX TV ve Zuhal Topal'a format davası açılacağını dile getirdi.

Eyüboğlu, TV8’in sahibi Acun Ilıcalı ve TV8’in Genel Müdürü Aslı Çini'nin, FOX yöneticilerini arayıp, “Bizim her bölümüne çatır çatır telif ödediğimiz programın aynısını Zuhal Topal’a yaptırıp, karşımıza koydunuz.” dediğini belirtti.

Fakat FOX yönetimi, ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ ile ‘Yemekteyiz’in birebir aynı olmadığını iddia edince bir sonuç alınamadığını söyleyen Eyüboğlu, Ilıcalı ve Çini'nin durumu, ‘Yemekteyiz’in format sahibi İngiliz şirketine havale ettiğini duyurdu. Eyüboğlu ardından şunları ifade etti;

"FORMAT DAVASININ ELİ KULAĞINDA"

Programın dışında Türkiye’de ‘Buzda Dans’ ve ‘Passaparola’ gibi yarışmaları yayınlanan İngiliz ITV, hukukçularını devreye soktu. Özetle, İngiltere’nin ilk özel televizyon kanalı ITV’nin ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ için FOX’a format davasının eli kulağında.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.