01.07.2020 10:45

Futbolda devrim yaratacak teknoloji duyuruldu!

VAR teknolojisinin gelişiyle adeta devrim yaşanan futbola yeni bir teknoloji daha geliyor. FIFA yaptığı açıklama ile gelişmiş ofsayt teknolojisi için harekete geçtiklerini açıkladı.

Gol çizgisi ve VAR teknolojisinin hayata geçirilmesiyle çehresi değişen futbola yeni bir teknoloji daha geliyor. FIFA, yardımcı hakemlerin yükünü azaltacak olan geliştirilmiş ofsayt teknolojisi için çalışmaların yapıldığını ve sürecin geliştirme aşamasında olduğunu açıkladı. 

Aralık 2019'da Katar'da düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nda yapılan yarı otomatik ofsayt teknolojisinin ilk testinden sonra, gelişmiş ofsayt teknolojisi ile ilgili adımların atıldığı da duyuruldu.

OYUNCU İSKELETLERİ MODELLENECEK

 FIFA'dan yapılan açıklamada, yeni otomatik sistemde bir oyuncunun iskeletinin doğru bir şekilde modelleneceği, gelecekte ise oyuncunun hangi vücut parçasının ofsaytta olduğunun ölçüleceği ifade edildi. Aynı zamanda mesafelerin de otomatik olarak kaydedileceği söylendi. 

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI DA YAPILDI 

Oyunun gelişmesine katkı vermek için çabalayan FIFA, 2022-23 sezonunda hayata geçirilmesi planlanan gelişmiş ofsayt teknolojisi için İnovasyon Mükemmelliği Çalışma Grubu üyeleri ile video konferans yoluyla üçüncü toplantının yapıldığını belirtti..

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.