26.09.2024 11:30

Global Yatırım Holding kârını ikiye katladı

İstikrarlı büyümesine devam eden Global Yatırım Holding kârını ikiye katladı.

Dengeli ve istikrarlı büyümesini sürdüren Global Yatırım Holding, yılın ilk altı aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 116’lık artışla 692 milyon TL’ye çıkardı.
 

Çeşitli iş kollarında yatırımlarıyla 4 kıta ve 19 ülkede faaliyet gösteren Global Yatırım Holding (GYH) (#GLYHO), 2024 yılı ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Grubun konsolide gelirleri 2024 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik yükselişle 7.4 milyar TL’ye ulaşırken, şirket zorlu makro ekonomik koşullara rağmen istikrarlı ve dengeli büyümesini sürdürdü. Aynı dönemde Holding’in konsolide FAVÖK’ü yüzde 25’lik artışla 2.9 milyar TL oldu. Grubun net kârı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116’lIk artışla 692 milyon TL oldu. Grubun elde ettiği 692 milyon TL’lik net kâr rakamının içerisinde nakit çıkışı gerektirmeyen giderler, 1.1 milyar TL tutarındaki amortisman gideri ile 138 milyon TL tutarındaki kur farkı gideri yer alırken, 336 milyon TL tutarında enflasyon muhasebesi uygulaması kaynaklı parasal kazanç da bulunuyor.

2024 yılı Grup olarak güçlü bir şekilde kapatmayı hedeflediklerini söyleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Kutman, “Yüksek enflasyonun devam ettiği bu dönemde, artan operasyonel giderler ve zorlu fiyat/talep dinamiklerine rağmen, dayanıklılığımızı koruyarak çeyreği dengeli bir performansla tamamladık. Önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Mutlulukla paylaşmak isterim ki 9 Ağustos itibarıyla Global Ports Holding, Londra Borsası kotasyonundan çıkarak özel mülkiyete tabi bir şirkete dönüştü. Bu süreçte yapılan çağrı sonucunda, Grubumuz 23.835.233 adet GPH hissesini 4,02 ABD doları fiyatla satın aldı. Ayrıca, Holding’in , GPH’ den olan 23,9 mn USD'lik alacağının GPH'te yapılan bir sermaye artırımı (5.945.273 adet yeni hisse) sonucunda hisse senedine dönüştürülmesine Yönetim Kurulu olarak karar verdik. Bu işlemler sonucunda ise, Holding’in, GPH’nin mevcut çıkarılmış sermayesindeki payı %90,16 seviyesine ulaştı. Global Ports Holding’in halka arzının başlangıçta şirketin profilini yükseltmeye yardımcı olduğunu ancak son birkaç yıldır hisse senetlerindeki düşük likidite nedeniyle, borsa kotunda olmanın GPH’ni olumsuz etkilediğini tespit ettik. Bu nedenle, GPH’nin borsadan çıkarılarak, özel mülkiyete tabi bir şirket olarak büyümesine devam etmesinin en doğru karar olduğuna inanıyoruz. Bu kararımızla birlikte, GPH, halka açık bir şirket olmanın getirdiği olumsuz etkiler ve maliyetlerden kurtularak, küresel kruvaziyer liman ağını genişletme ve geliştirme stratejilerini daha verimli bir şekilde hayata geçirme imkanına kavuşacak” dedi.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.