21.12.2022 12:11

Google, Apple ve Mozilla işbirliği yapacak

Speedometer 3, Chrome, Safari ve Firefox'un yanıt verebilirliği ölçme konusundaki vizyonlarını dengeleyen yeni bir model oluşturmak için “sektörler arası işbirliğine dayalı bir çaba” olarak karşımıza çıkacak.

Bu kapsamda Google, Apple ve Mozilla iş birliği halinde. Rakip ürünlerinin etkinliğini değerlendirecek bir araç yapan üç şirket, piyasada nasıl karşılanacağı belli değil. Fakat şirketler, yeni iş birlikleri konusunda oldukça iddialı.

Şirketler bu işbirliğini fazlasıyla önemsiyorlar. Örneğin, önemli değişiklikler için diğer iki şirketin onayı gerekirken, “önemsiz olmayan değişiklikler” için diğer iki taraftan birinin onayı gerekecek. Politikanın amacı, “çalışma ekibinin, değişikliğin etkisine dayalı olarak beklenen daha yüksek bir süreç ve fikir birliği ile çoğu değişiklik için hızlı hareket edebilmesi.

Proje, Apple’ın WebKit ekibi tarafından geliştirilen mevcut fiili ölçüt olan Speedometer 2’yi takip edecek.

Chrome, Safari ve Firefox, günümüzde en çok kullanılan dört tarayıcıdan üçü. Dördüncü tarayıcı olan Microsoft Edge, kendi motoru yerine Google’ın Blink ve V8 motorlarına sahip açık kaynaklı Chromium’unu kullanıyor.

Speedometer 3 projesi henüz emekleme aşamasında. GitHub sayfası bu projenin “aktif geliştirme aşamasında” olduğu konusunda uyarıyor. Bu yüzden geliştirme süreci ilerleyene kadar Speedometer 2.1’in kullanılmasını tavsiye ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.