26.06.2020 13:29

Google içerik karşılığında gazetelere para verecek...

Google'ın lisans programı kapsamında, gazetelere içerik karşılığı para verilecek. Almanya, Avustralya ve Brezilya'da bazı gazetelerle anlaşıldı bile.

Google’ın Almanya, Avustralya ve Brezilya’daki bazı gazetelerle şimdiden anlaşmaya başladığını duyuran Gazeteci Nalan Koçak, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı;

“Medya için önemli gelişme: Gazetecilerin ürettiği içeriği kullanarak reklam pastasına hükmeden Google, elini cebine soktu. Google’ın lisans programı kapsamında, gazetelere içerik karşılığı para verilecek. Almanya, Avustralya ve Brezilya’da bazı gazetelerle anlaşıldı bile. Almanya’da anlaşma yapılan gazeteler: Der Spiegel ve Die Zeit. Google onlarca ülkede pek çok yayın kuruluşuyla içerik satın alınması için görüşmeler yapıldığını duyurdu. Peki Google özel içeriğe hayrına mı para veriyor? Tabii ki hayır. Çünkü dünyada medya reklam modellerinin çöküşüyle iyi gazeteciliğin (bu en çok ihtiyaç duyulan dönemde) uzun süre ayakta kalamayacağını biliyorlar. Para kaynaklarının kurumaması için para enjekte ediyorlar.”

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.