15.06.2021 11:18

Google, Workspace'i ücretsiz olarak kullanıma sundu

G Suite markası altında özellikle işletmeler için depolama, dokümantasyon ve iletişim çözümleri sunan Google'ın G Suite ismini bırakarak yoluna Google Workspace olarak devam edeceğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Google tarafından açıklanan bilgilere göre Workspace, ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor.

Normal şartlarda işletmeler için ve ücretli olarak kullanıma sunulan Workspace, bugünden itibaren ücretsiz Google hesapları için de kullanılabilir olacak. İş odaklı bir üretkenlik platformu olarak hizmet sağlayan Workspace'in içinde Gmail, Google Takvim, Google Drive, Docs, Sheets, Slides, Meet ve Chat gibi Google çözümleri yer alıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre ücretsiz olarak kullanıma sunulan Workspace'in premium özellikleri kullanabileceğiniz ücretli bir versiyonu da olacak. Söz konusu ücretli versiyonun fiyatının ne kadar olacağı ile ilgili ise şu an için herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Workspace'in ücretli versiyonu ilk etapta ABD, Kanada, Meksika, Avusturya, Brezilya ve Japonya ülkeleri için aktif olarak sunulacak. Workspace'in ücretli versiyonu içinde akıllı rezervasyon hizmetleri, profesyonel görüntülü toplantılar ve kişiselleştirilmiş e-posta pazarlaması gibi pek çok özellik de yer alacak.

Google'ın yaptığı açıklama ile birlikte Workspace için yeni özellikler duyurduğunu da ekleyelim. Bu özellikler arasında özel konuşmalar gerçekleştirebileceğiniz Google Spaces özelliği de yer alıyor. Google Spaces ile birlikte Workspace'in Slack benzeri özellikler kazanması hedefleniyor. Google Spaces'in hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcıların erişime açık olacağını da ekleyelim.

Google Meet de güncellenen ve yeni özellikler kazanan çözümler arasında. Google Meet'e eklenen özellikler arasında ise arkadaş modu, yeni denetleme kontrolleri ve güncellenmiş takvim yer alıyor. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.