05.08.2021 11:45

Google, YouTube Premium Lite özelliğini deniyor

Şirket, bazı bölgeler için çevrimdışı indirmeler, YouTubeMüzik ve arka planda oynatma özellikleri içermeyen bir seçenek sunacak.

Şirket, bazı bölgeler için çevrimdışı indirmeler, YouTubeMüzik ve arka planda oynatma özellikleri içermeyen bir seçenek sunacak. Premium Lite olarak adlandırılan bu özellik reklamsız görüntüleme sağlayan daha düşük fiyatlı bir abonelik planı.

Bir kullanıcı yeni YouTube Premium Lite özelliğini ilk kez Hollanda, Finlandiya ve İsveç’te ücretli hizmetini iptal etmeye çalışırken fark etti. Planın ücreti aylık Avrupa için 6,99 €. Normal Premium fiyatı ise 11,99 €. Ufak da olsa indirim sunulmuş diyebiliriz. Şirket, The Verge’e, Premium Lite özelliğini Belçika, Danimarka, Lüksemburg ve Norveç’te yerel eşdeğer fiyatlandırmayla test ettiğini duyurdu.

YouTube Premium Lite sayfası, mobil, masaüstü ve TV dahil olmak üzere birden fazla cihazda reklamsız YouTube ve YouTubeKids içeriyor. YouTube Music de halihazırda Spotify veya Apple Music kullanıcılarını cezbedemedi. Spotify hala müzik dinleme platformu olarak lider. Temel reklamsız deneyimi daha ucuza sunmak şirketin kullanıcı sayısını artırabilir. İnsanlar Youtube’da genel olarak reklamlardan şikayetçi.

 Çevrimışı indirme gibi özellikler olsa da sadece reklamlardan kurtulmak çoğu kişiyi cezbedecektir. Özelliğin ülkemize ise ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak sunulması durumunda sadece reklamlardan rahatsız olan ve premium ödemek istemeyen bir çok kullanıcının tercihi olacaktır.
 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.