14.04.2022 10:55

Google'dan ofislerine önemli yatırım

Teknoloji devi Google, ofislerine yaptığı yatırımı 9,5 milyar dolara çıkarma kararı aldı

Teknoloji devi Google, ofislerine önemli bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Buna göre şirket, geçen seneki desteğini artırarak 9,5 milyar dolara yükseltmenin peşinde.

Google'ın üst kuruluşu Alphabet Inc'in yaptığı açıklamaya göre, şirket ofislerine ve veri merkezlerine geçen yıl yaptığı 7 milyar dolarlık yatırımı artırarak desteğini 9,5 milyar dolara çıkaracak. Şirket yaptığı açıklamada, yatırımın 2022'de en az 12 bin tam zamanlı çalışan istihdam edeceğini ve genel olarak birçok şehirdeki veri merkezlerine odaklanacağını söyledi.

Google yaptığı açıklamada, "Çalışma şeklimizde daha fazla esnekliği benimsesek bile fiziksel ofislere yatırımımızı hızlandırmak mantıksız görünebilir. Yine de kampüslerimize yatırım yapmanın her zamankinden daha önemli olduğuna inanıyoruz." dedi. 

 
 Haftada yaklaşık üç gün ofisten çalışmayı zorunlu kılarak çalışanlarını ABD, Birleşik Krallık ve Asya Pasifik'teki bazı ofislerine geri getirmeye çalışan Google , Kaliforniya'daki merkez ofislere yatırım yapmaya ve 1 milyar dolarlık konut taahhüdü kapsamında Bay Area'daki uygun fiyatlı konut girişimlerini desteklemeye de devam etmeyi hedefliyor. 
 
 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.