16.02.2019 11:46

Gucci, 870 dolara 'kirli ayakkabı' satınca Guardian gazetesi alay etti

Dünyada moda trendlerine öncülük eden İtalyan 'Gucci' markası yeni spor ayakkabısında 'kirletilmiş' modele yönelince üstelik fiyatı da biraz pahalı olunca tepki çekti...

 Geçtiğimiz hafta, ABD’de siyahları aşağıladığı düşünülen maskeli siyah kazağını satıştan kaldıran ünlü moda devi Gucci, şimdi de 615 sterline satışa çıkardığı yani yaklaşık olarak 4 bin 200 TL’lik kirli görünümlü spor ayakkabılarla gündemde…

‘Absürt’, ‘Saçma’, ‘Çılgınca’ ve ‘Kerizlik’ olarak yorumlanan ayakkabılar adeta çöpten çıkarılmış gibi görünüyor. ‘Yoksulluk üzerinden ticaret ile kapitalizmin zirvesi’ diyerek yorum yapan sosyal medya kullanıcıları markaya oldukça tepkili.

Özellikle Twitter’da ayakkabılar çok eleştirildi. “Herhangi birisinin kirli görünümlü ayakkabılara 615 sterlin ödemesini beklemek tam anlamıyla bir rezalet, kerizlik”, “20 sterlinlik spor ayakkabı görünümlü ayakkabıya Gucci için yüzlerce sterlin ödemek…” gibi yorumlar yapıldı.

Tepki gösterip dalga geçenlerden biri de İngiliz The Guardian gazetesiydi… Gazete, markanın yaptığı “Beyaz beyaz parlayıp dikkati dağıtmasını istemedik. Bu ayakkabıları giyerken kirli çoraplarla giyin” açıklamalarıyla da dalga geçti: “Gucci bize bu kirli ayakkabıları bu kadar pahalı fiyata satıyor ama neyse şükredelim ki bu sefer bize hakaret etmiyor” diye yazdı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.