08.01.2021 15:19

habitat TV yayın hayatına başlıyor...

İZ TV'yi kuran ekibin yeni kanalı habitat TV, 11 Ocak'ta Tivibu ve uyduda yayın hayatına başlayacak.

İzleyiciye saygılı, kaliteli, özgün yerli yapımların ekranlarda yeterince yer bulamayışından yola çıkan ekibin yaratıcısı olduğu habitat TV, test yayını sürecinin ardından 11 Ocak 2021’de Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu’da 2’nci ve 100’üncü kanallarda, şifresiz olarak da uyduda yayına başlayacak. habitat TV aynı zamanda IPTV, internet, mobil TV ve smart TV platformlarında izleyiciyle buluşacak. habitat TV’de klasik müzik, caz ve sahne sanatlarından festivallerin özel içeriklerine, ekibin uzmanlık alanı olan belgesellerden sohbet ve lifestyle programlarına uzanan içerikler yer alacak.

habitat TV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, “Türkiye’nin ilk yerli belgesel kanalını biz kurmuştuk. İçeriklerini biz yarattık. Dünya çapında ödül aldık. Sorumlu ve özgün yayınlar yapmaya devam edebilmek için yeni ve bağımsız bir kanal kurmamız gerekiyordu. İzleyicimizin de beklentisi bu yöndeydi. habitat bu ihtiyaçtan doğdu. Yıllardır bizi takip eden izleyicilerimize, her alanda farklı içeriklere sahip ulusal kanalımız habitat ile yepyeni bir yaşam alanı açıyoruz. habitat genç Türkiye’yi, kimliğini koruyarak evrenselleşme yolundaki yeni kuşakları dünyayla ve kainatla tanıştıracak, merak içgüdümüzü sorgulamayla buluşturacak. Gezegenimizde yaşama dair keşfedecek ne varsa habitat ekranlarında olacak” açıklamasında bulundu.

Türk Telekom TV/OTT İçerik ve Platform Yönetimi Direktörü Ziyad Varol ise, “habitat TV ile yaptığımız işbirliğiyle kaliteli ve özgün yapımları ücretli platformlar arasında sadece Tivibu müşterilerine sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Tivibu, habitat TV’nin yüzde yüz yerli yapımlarını ve ‘bizi’ anlatan içeriklerini ekranlara getiren ilk ve tek platform olacak. Tivibu izleyicileri belgeselden sahne sanatlarına, klasik müzikten sohbet programlarına uzanan zengin yerli içerik yelpazesini durdur-izle, geri al–izle, seç-izle gibi teknolojik özellikleri kullanarak izleme imkânına sahip olacak. Ayrıca, bazı yapımlar habitat TV’de yayınlanmadan önce ilk kez Tivibu Seç-İzle servisinde izleyiciyle buluşacak. Program tekrarlarına da 60 gün süreyle yalnızca Tivibu’dan ulaşılabilecek. Müşterilerimize ilkler sunmaya ve Tivibu içerik çeşitliliğini zenginleştirerek daha keyifli bir tekevizyon deneyimi yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.