09.08.2019 09:36

İngiltere’de sağlık bilgilerine Alexa’dan erişilebiliyor

“Hey Alexa, su çiçeğinin belirtileri nelerdir?” İşte, İngiltere’de artık bu ve bunun gibi sağlıkla ilgili soruların cevaplarını Amazon Alexa’dan erişmek mümkün

İngiltere Sağlık Bakanlığı, Amazon Alexa üzerinden sağlık bilgilerini iletmek üzere çalışmalara başladığını açıkladı. Bakanlık, kendi internet sitesi üzerinden akıllı hoparlör Alexa aracılığıyla sağlık bilgilerini paylaşacağını bildirdi.

Bakanlığın onayladığı veriler yer alacak

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, yaşlı, engelli veya geleneksel yöntemlerle internete erişimi olmayan hastalara bakanlığın onayladığı hastalık verileri aktarılacak.Bakanlığın bu şekilde yaygın hastalıklar hakkında kendi kaynakları üzerindeki baskıyı azaltmak istediği ifade ediliyor. Örneğin, migrenin tedavisi veya su çiçeğinin belirtileri gibi hastalıklar için Alexa’dan yardım almak mümkün olabilecek. Bakanlık, Alexa kullanımının pilot olarak Temmuz ayında başladığını ve 2020 yılı içinde sesle aramanın yüzde 50’ye ulaşacağını tahmin ettiğini bildirdi.

2020’de aramaların yüzde 50’si sesten gelecek

Sağlık Bakanlığı’nın Amazon’la giriştiği bu hamle, Devlet Dijital Servis (GDS) uygulamalarının ses etrafında gelecekteki muhtemel gelişmelerden etkilenmeyecek geniş bir planın parçası olduğu ifade ediliyor. Şu an için çocuk bakımından vergiye kadar devlet hizmetlerine ait birçok veriye Amazon Alexa veya Google Home gibi akıllı hoparlör ve dijital asistanlardan erişilebiliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.