12.08.2021 10:34

Instagram, alışveriş sekmesinde reklam denemelerinde

Instagram, geçtiğimiz yıl devreye aldığı Alışveriş sekmesinde reklam denemelerine başladığını duyurdu.

Reklamverenlere hem tekli hem de grup halinde fotoğraf yükleme seçeneği sunan yeni reklam formatı, önümüzdeki aylarda çeşitli yeni pazarlara açılmadan önce ABD merkezli seçkin reklamverenlerle test ediliyor.

Instagram tarafından paylaşılan bilgilere göre Alışveriş sekmesindeki reklamlar, sunulan diğer reklam ürünlerinde olduğu gibi açık artırma tabanlı modele dayalı sunulacak. Alışveriş sekmesindeki reklamlar yalnızca mobil cihazlarda görünecek. Bununla birlikte, bir kullanıcının ne kadar reklam göreceği, uygulamayı kullanış şekline ve Alışveriş sekmesinde kaç kişinin alışveriş yaptığına bağlı olacak. Şirket, reklamları ve içeriği dengelemek için bu noktada tüketici etkileşimini gözlemeyi planlıyor.

Alışveriş sekmesi reklamlarının test süreci için Away, Donny Davy, Boo Oh, Clare Paint, JNJ Gifts, DEUX ve Fenty Beauty’nin de dahil olduğu markalarla işbirliği sürdürülüyor. Bu markalar, güzellik, ev dekorasyonu, evcil hayvan ürünleri, seyahat ve fazlası dahil olmak üzere Instagram kullanıcılarının alışveriş yapmaktan hoşlandığı popüler ürün kategorilerinden sadece bir kısmı.

Instagram söz konusu reklamların tüm kullanıcılara ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih sunmuyor ancak planlar, ürünün önümüzdeki aylarda ABD dışında kullanılabilecek hale getirilmesi yönünde.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.