25.03.2020 14:03

Instagram, Corona virüsüne karşı kararlar aldı!

Kullanıcıların Corona virus ve COVID-19 ile ilgili aramalarında bir bilgilendirme mesajı göreceğini, medikal ürünlerin tanıtımını yapan markalı içerikleri ve reklamlarıysa geçici olarak yasakladığını açıkladI

Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 salgınıyla ilgili küresel acil durum ilan etmesinden bu yana insanların güvende kalmaları, doğru bilgiye ulaşmaları ve birbirleriyle bağlantıda kalmaları konularında çalışmalarını artıran Instagram, bu konuda atılan yeni adımları duyurdu. İnsanlar coronavirus veya COVID-19 ile ilgili arama yaptıklarında onları Dünya Sağlık Örgütü veya yerel sağlık bakanlıklarının kaynaklarına yönlendiren bir bilgilendirme mesajı göreceğini açıklayan Instagram bu özelliğin önümüzdeki haftalarda dünya genelinde kullanıma sunulacağını belirtti. Ayrıca, Instagram’ın yanlış bilgilerin yayılmasını önleme konusunda mevcut politikalarına ek olarak, üçüncü taraf doğruluk kontrolü kuruluşları tarafından asılsız olduğu belirlenen içerikler Akış ve Stories’de alt sıralara taşınacak, Keşfet ve hashtag sayfalarından kaldırılacak.

Instagram, COVID-19 ile ilgili tedavi etme veya bulaşmasını engelleme gibi yanıltıcı iddialarda bulunan ürünlerin reklamının yapılmasını engellediğini ve maske gibi belirli medikal ürünlerin tanıtımını yapan markalı içerikleri ve reklamları geçici olarak yasakladığını belirtti. Instagram Stories’de, tanınmış bir sağlık kuruluşuyla birlikte hazırlanan filtreler dışında, COVID-19 ile ilgili filtreler için arama yapılamayacağının da altını çizen Instagram önümüzdeki günlerde “Evde Kal” çıkartması ve el yıkama, fiziksel mesafeyi koruma gibi COVID-19 ile ilgili yararlı hatırlatmalar yapmaya yardımcı olan çıkartmaları Stories’de kullanıma sunacağını açıkladı.

Instagram, insanların birbirleriyle bağlantıda kalmalarına yardımcı olmak için görüntülü sohbet üzerinden Instagram gönderilerini birlikte görüntüleme özelliğini kullanıma sundu. Instagram bu özellikle insanlar görüntülü sohbet içinde sağ alt köşedeki fotoğraf ikonuna tıklayarak, kaydettikleri veya beğendikleri fotoğraf ve videoları arkadaşlarıyla birlikte görüntüleyebileceğinin altını çizdi.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.