27.10.2020 12:20

İnstagram'a yeni özellik geldi!

Instagram kullanıcılarının, Facebook hesabı olmadan Messenger kullanıcılarına mesaj atmasını sağlıyor. Söz konusu özellik Türkiye'de kullanıma sunuldu.

Facebook'tan geçtiğimiz sene yapılan açıklamada Instagram, WhatsApp ve Messenger'ın birbirine entegre edileceği belirtilmişti. Birkaç hafta önce bu özellik pilot olarak uygulanmaya başlamıştı.

Söz konusu bu özellik başka bir uygulama indirmek ya da uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda olmadan Instagram ve Messenger kullanıcılarına ya da bu uygulamalardan WhastApp'a mesaj gönderebilmesi fikrini temel alıyor.

Şimdilik bu özellik WhatsApp'ta çalışmıyor. Instagram ve Facebook Messenger arasında mesajlaşmayı sağlıyor. Aynı özelliğin WhatsApp'ta ne zaman aktif olacağı ise belli değil!

Instagram'a giren Türk kullanıcılardan bazıları Instagram'ın ana ekranında "Uygulamalar Arası Mesajlaşmayla Tanış" uyarısıyla karşılaştı. "Bu Değişiklik Hakkında Bilgi Al" seçeneğine tıklayınca, "Uygulamalar Arası Mesajlaşma" menüsü açılıyor.

İsteyen kullanıcılar "Yok say" seçeneğine tıklayarak, özelliği devre dışı bırakabilir. Güncelleme istenildiği zaman ayarlardan yapılabilir. "Güncellemeye Devam Et" seçeneğini seçince uygulamalar arası mesajlaşma özelliği aktif oluyor. Böylece Instagram kullanıcıları, Facebook kullanıcılarına mesaj atabiliyor ve mesaj alabiliyor.

Güncellemeden sonra Instagram'da sağ üst köşede bulunan işaret ise Facebook Messenger'ın işaretine dönüyor.

Instagram Ayarlar'da Mesajlar kısmından mesaj isteklerinin Sohbetler listesine mi, Mesaj İstekleri klasörüne mi gönderileceğine veya mesajları hiç almamaya karar verebilirsiniz.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.