25.08.2021 11:09

Instagram'da “yukarı kaydır” dönemi kapanıyor

Instagram, Hikâyeler'deki “yukarı kaydır” bağlantısını 30 Ağustos'tan itibaren kaldırıyor.

İşletmelerin ve influencer’ların uzun süredir kullandığı yukarı kaydır özelliği, takipçilerin, hikâyede yer alan bir ürün hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri, makalelere erişebilecekleri ya da herhangi bir hizmete kaydolabilecekleri bir internet sitesine erişmelerine vesile oluyordu.

30 Ağustos’la açılacak yeni dönemde Instagram kullanıcıları yukarı kaydır özelliği yerine bağlantı çıkartmalarıyla karşılaşmaya başlayacak. Instagram tarafından paylaşılan bilgilere göre, bağlantı çıkartması özelliği haziran ayından bu yana çok az sayıda kullanıcıyla test edilmiş durumda ancak 30 Ağustos itibarıyla daha geniş kitlelerin kullanımına sunulacak.

Bağlantı çıkartması, yukarı kaydır bağlantısına göre birkaç önemli avantaja sahip. Öncelikle, yeni özellik sayesinde kullanıcılarına hikâyeler üzerinde daha fazla yaratıcı özgürlük ve kontrol sunuluyor. Anketler, sorular ve konum çıkartmaları gibi, bağlantı çıkartması da influencer’ların farklı stiller arasında geçiş yapmasına, çıkartmayı yeniden boyutlandırmasına ve ardından maksimum katılım için hikâyenin herhangi bir yerine yerleştirmesine olanak tanıyor. Ek olarak, izleyiciler artık tıpkı diğer hikâyelerde olduğu gibi bağlantı çıkartması eklenmiş gönderilere tepki verebilecek ve yanıt verebilecek. Instagram daha önce yukarı kaydırma bağlantısına sahip gönderilerde bu tür bir geribildirimin mümkün olmadığını belirtmişti.

Genel olarak, parmakla kaydırmadan çıkartmaya geçiş, Instagram’ın mevcut tarzıyla da daha uyumlu görünüyor. Yeni bağlantı çıkartması, bağışlar, müzik ve anketler için çıkartmalar da dahil olmak üzere, uygulamada halihazırda mevcut olan diğer çıkartmalara katılacak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.