31.08.2020 12:33

İpekyolu Film Ödülleri için başvurular başladı!

İpekyolu Film Ödülleri, İpekyolu güzergahı boyunca toplanan filmleri İstanbul'da sinemaseverlerle buluşturacak.

Geçen yıl yerli ve yabancı 3 bin 355 filmin katıldığı etkinlikte, belgesel, animasyon ve kısa film kategorilerinde çeşitli ödüller verilecek. Etkinlikte, ön elemeyi geçme şartı aranmadan katılımcı tüm filmler arasından seçilen bir film de "Jüri Özel Ödülü" ile ödüllendirilecek.
Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri'nde bu yıl "Emek Ödülü" alacak duayen sinemacının ismi ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Festival kapsamında ayrıca belgesel, animasyon, kısa film, oyunculuk, senaryo dallarında uzman isimler tarafından atölyeler düzenlenecek.

İpekyolu Film Ödülleri başvuruları yarından itibaren 13 Ekim tarihine kadar yapılabilecek.

Festival Direktörü Feza Sınar, İpekyolu coğrafyasının yeni yeteneklerinin keşif serüvenine katkı sağlayan bir festival olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Önemli bir ticari rota olan İpekyolu'nun tarih boyunca en görkemli ve cezbedici limanı İstanbul'un kültürler arası birleştirici rolüne festivalimizle katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu Yıl. 8 incisini yapıyoruz, giderek büyüyor ve uluslararası alanda tanınırlığı artıyor. Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan, Irak gibi antik İpekyolu ülkelerinden sinemacıların katılımı ile gerçekleştiren festivale geçtiğimiz yıl uluslararası alanda 3056, ulusal alanda ise 297 belgesel, animasyon ve kurmaca film olmak üzere toplamda 3353 film katıldı."

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.