22.02.2024 11:28

İş Bankası ve MEXT, işbirliği projesini hayata geçirdi

Türkiye İş Bankası, kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde MEXT Teknoloji Merkezi ile ‘100 KOBİ'nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu' projesini hayata geçirdi.

İş Bankası ve MEXT, KOBİ’lerin üretimde verimliliğin artırılması, global arenada daha rekabetçi bir konuma gelmeleri, dijital ve yeşil dönüşüm yolculuklarının hızlandırılması amacıyla güçlerini birleştirdi. Tamamlandığında tüm ülke sanayisine yol gösterecek içgörüler üretmesi hedeflenen ‘100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu’ projesi, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un katılımıyla MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen lansmanla tanıtıldı.

Lansmanda KOBİ’lerin ‘ikiz dönüşüm’ süreçlerine ilişkin yol haritası da açıklandı. Buna göre öncelikli olarak seçilen KOBİ’lerin genel müdürleri katılımıyla ‘Yatırımın Geri Dönüşü Çalıştayı’ düzenlenecek. Çalıştayda yöneticilere, yatırımlarının geri dönüşünü nasıl hesaplayabilecekleri, hangi kriterleri ele almaları gerektiği gerçek örnekler üzerinden aktarılacak. Çalıştayın ardından 100 KOBİ’nin ikiz dönüşüm analizleri katılımcı firmaların fabrikalarında MEXT tarafından fiziksel olarak gerçekleştirilecek, dijital ve yeşil dönüşüm yol haritaları paylaşılacak. Yol haritalarında yer alan projelerin hayata geçirilmesi için MEXT ve İş Bankası ekosisteminde yer alan teknoloji sağlayıcıları ile KOBİ’ler bir araya getirilecek. Proje kapsamında KOBİ’lere, İş Bankası tarafından farklı kredi destekleri de sağlanacak.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.