16.05.2023 11:42

İş Bankası'ndan yeni bir teknoloji yatırımı

Çok geniş bir faaliyet alanına sahip olan İş Bankası Grubu, son yıllarda teknoloji alanındaki yatırımlarına hız verdi.

2020 yılında MokaPOS çözümü ile sanal POS altyapısı kullanarak KOBİ’lerin tüm banka kartlarından ödeme almalarını sağlayan Moka Ödeme’yi 3.8 milyon dolara satın alan İş Bankası, bu kez başka bir iştiraki kanalıyla önemli bir hisse alımına imza atıyor.

İş Bankası’nın iştiraki 612 milyon liralık sermayeli Topkapı Danışmanlık, e-depo alanında dev markalarla çalışan Hamurlabs’ın yüzde 20’sine ortağı oluyor. Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre, 2017 yılında kurulan Hamurlabs Elektronik Hizmetler Yazılım ve Ticaret Anonim Şirketi ise e-depo uygulamalarında son yılların en dikkat çeken şirketlerinden biri. Sipariş, ürün katalog, envanter depo gibi yönetimler sunan şirketin çalıştığı firmalar arasında Hepsiburada, Trendyol, n11.com, QNB Bank, Çiçeksepeti, Namshi, SAP gibi sektörünün öncü firmaları bulunuyor. Anlaşma sağlanırsa, hisse alımı sermaye artırımı yoluyla yapılacak.

Bu arada, 2020 yılında kurulan İş Bankası iştiraki Topkapı Danışmanlık Elektronik Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Türkiye’de faaliyet gösteren her ölçekteki firmayı bünyesinde bir araya getirmeyi hedefleyen pazaryeri modeli hizmeti veriyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.