03.05.2023 11:33

İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı

Türkiye'nin inovasyon ekosistemini çağ atlatacak Mega Teknoloji Koridoru kuruldu.

Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi'nde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törende, Teknopark İzmir Binası, Teknopark İzmir Kuluçka Merkezi, Gıda Mühendisliği ve Biyomühendislik Bölümleri Binası, GSB Yurt Binaları, Rüzgar Enerjisi Meteorolojisi Araştırma Merkezi, Hücresel Görüntüleme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru resmi olarak açıldı.

Bakan Varank ve Bakan Kasapoğlu'nun yanı sıra törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, oda başkanları, milletvekilleri ve akademisyenler yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın birlikte gerçekleştirdiği açılışlarla Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü olan Bilişim Vadisi, ulusal marka olma yolunda önemli bir adım attı.

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “İzmir, bundan böyle milli teknolojinin de öncüsü bir şehir olarak her zamanki gibi öncü olmaya, üretmeye ve en önde koşmaya devam edecek.” derken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank da “Bu koridor ile Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bakü arasında teknolojik ve ekonomik ilişkiler gelişecek, karşılıklı tecrübe aktarımı güçlenecek.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.