11.09.2019 11:01

Kimyasal bulut projesi küresel ısınmayı durduracak mı?

Sosyal konulara verdiği önemle de bilinen Bill Gates, son olarak kimyasal bulut isimli bir projeye destek verdiğini açıkladı. Peki bu proje küresel ısınmayı durdurabilir mi?

Kimyasal bulut projesi nedir?
1780’li yıllarda gerçekleşen sanayi devrimi, günümüzde karbon salınımlarının temelini oluşturdu. Artan sanayileşme ve bilinçsiz kentleşme sonucunda dünyamız küresel ısınma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Günümüzde birçok teknoloji şirketi, küresel ısınmaya çözüm bulabilmek için çeşitli projeler geliştiriyor.

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle bilinen Bill Gates, küresel ısınmaya çözüm olması için geliştirilen kimyasal bulut projesine destek verdiğini açıkladı.

Bu proje, temel olarak bir volkank patlamanın etkilerini ele alıyor. Projede, binlere uçağın yüksek irtifaya ulaşması ve etrafa aynı anda kimyasal partiküller bırakması hedefleniyor. Böylelikle yapay bir bulut oluşturulması ve güneş ışınlarının dünyamızı ısıtmasının yavaşlaması hedefleniyor.

Şu anda simulasyon çalışmaları devam eden projenin, hayata geçip geçmeyeceği henüz net olarak bilinmiyor. Ancak Bill Gates gibi bir ismin bu projenin arkasında yer alması, potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.