20.11.2020 08:01

Levels, 12 milyon dolar yatırım aldı!

Levels, Andreessen Horowitz'in liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı.

Diyetin insan sağlığı üzerindeki etkisini izleyen ve kullanıcıların prediyabet gibi durumları iyileştirmelerine yardımcı olan Levels, Andreessen Horowitz'in liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Netflix kurucu ortağı Marc Randolph ve eski Twitter CEO'su Dick Costolo gibi isimler de katıldı.

2019'da New York'ta kurulan Levels, bir sensör ile yakalanan glikoz verilerini yorumlayabilen bir yazılım geliştirdi. Sensör, cilt yüzeyinin altına yerleştirdikleri küçük bir prob aracılığıyla kişinin kolunun arkasına bağlanıyor. Cihaz, her 15 dakikada bir otomatik olarak glikoz ölçümü alarak ilgili verileri işlenmek üzere Levels akıllı telefon uygulamasına iletiyor.

Levels, koçların veya sağlık uzmanlarının verileri uzaktan kontrol ettiği herhangi bir sağlık girişimine uyum sağlayabiliyor. Aylık 399 dolar olarak ücretlendirilen Levels, Fitbit, Garmin ve Strava gibi oyuncuların yer aldığı pazar için biraz yüksek bir üyelik ücreti istiyor. Ancak Levels'ın kurucu ortağı Dr. Casey Means, özellikle kurumsal şirketleri hedeflediklerini söylüyor. 

Levels, kendi donanım sensörlerini geliştirmiyor, bunun yerine üçüncü taraf bir sağlayıcıyla çalışmayı seçiyor. Kullanıcı ilk sensörü iki hafta boyunca takıyor ve ardından bir aylık programı tamamlamak amacıyla ikinci bir sensörle değiştiriyor. Çoğu kişi için bir ay, değişiklik yapmak için gereken içgörüleri elde etmek için yeterince uzun oluyor, ancak Levels'ı kullanmaya devam etmek isteyenler platformu ayda 199 dolarlık indirimli bir fiyatla kullanabiliyorlar. Levels, bir kişinin ne yediğini bilmek için manuel veri girişini tercih ediyor. Kullanıcı, tükettiği gıda maddesini proaktif olarak sisteme ekleyebiliyor, ancak Levels uygulaması ayrıca, kullanıcıların glikoz verilerinin değiştiğini algıladığında yiyeceklerini kaydetmelerini isteyen akıllı bir araca da sahip.

Kapalı beta döneminde 45 bin kişilik bir bekleme listesi olduğunu iddia eden Levels, özellikle diyabet risk faktörlerini izlemek için tasarlanmadı. Uygulama, bu kişilerin yanı sıra gerçek zamanlı glikoz verileri, gıda alımının vücut üzerindeki etkisini analiz ederek diyet, performans ve iyileşmeyi iyileştirmek için profesyonel veya amatör sporcular da dahil olmak üzere herkes tarafından kullanılabiliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.