20.03.2024 12:42

Makarna kutularına çevre dostu görev

Dünya Geri Dönüşüm Günü vesilesiyle Barilla ve Marie Kondo'dan makarna kutularına ikinci bir şans kazandıran inisiyatif.

Gelişen ikinci el pazarında ürünlerin taşınmasından kaynaklı kirliliğe ve sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine dair farkındalık artıyor. Aynı zamanda ilgi çevre dostu ambalaj çözümlerine yöneliyor. Barilla, ajansı Le Pub ve düzenleme ustası Marie Kondo işbirliğiyle makarna kutularına çevre dostu yeni bir amaç kazandırıyor.

18 Mart Dünya Geridönüşüm Günü vesilesiyle başlatılan inisiyatif kapsamında Marie Kondo kamera karşısına geçiyor; küçük, orta ve büyük ölçülerdeki kıyafetlerin Barilla makarna kutularına sığacak şekilde nasıl katlanabileceğine dair örnekler sunmasının ardından kutuları etiketleyerek gönderime hazır duruma getiriyor. 

Barilla olarak kendilerini operasyonlarında sürdürülebilirliği geliştirmeye adadıklarını ve Marie Kondo işbirliklerinin çevresel sorunlara çözüm sunmaya yönelik çabalarının bir kanıtı olduğunu söyleyen CMO Ilaria Lodigiani, “Makarna kutularını yeniden tasarlayarak, ambalaj atıklarını azaltma ve çevre dostu uygulamaları teşvik etme konusundaki geniş kapsamlı taahhüdümüzle uyum sağlıyoruz” diyor.

Marie Kondo, işbirliğini, “Evleri düzenlemenin dönüştürücü gücüne tüm dünyada tanık oldum. Şimdi bu etkiyi eşya paketleme ve gönderme biçimimize taşımanın heyecanını yaşıyorum. Kıyafetleri boş makarna kutularına sığacak şekilde katlamak pratik bir çözüm olduğu gibi döngüsel sisteme hizmet eden bilinçli bir seçim de. Leziz makarnaya doyup sonra kutusunu keyifle kullanmanın yolunu bulmanın harika olduğuna inanıyorum” sözleriyle değerlendiriyor.

Kampanyanın çıkış noktasını, özellikle moda sektörü olmak üzere ürün nakliyatının çevresel sonuçları üzerine gerçekleştirilen yakın tarihli araştırmalar oluşturuyor. Statista verilerine göre, nakliye tek başına küresel karbon emisyonlarının beşte birinden fazlasında pay sahibi ve moda sektörünün 2030’a kadar 6 milyon ton CO₂ üreteceği tahmin ediliyor.

Aynı zamanda hızlı moda ve aksesuar kaynaklı kirliliğe dair tüketici bilinci de artıyor. İkinci el ya da daha sürdürülebilir seçenekler daha çok tercih edilir hale geliyor. Bu inisiyatifiyle Barilla, herkesi her bir makarna kutusuyla çevreye olumlu bir katkıda bulunmaya teşvik etmek istiyor.

İnisiyatif, uluslararası fenomenlerin sosyal ağlarda Kondo’nun katlama tekniklerini tekrarlamasıyla yaygınlaştırılacak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.