29.05.2024 12:22

MediaMarkt kahve posalarını ileri dönüştürerek karbon ayak izini azaltıyor

MediaMarkt Startup Challenge'ta ilk 10'a kalan girişimlerden Wastespresso ile ileri dönüşüm başlatarak, karbon ayak izini azaltma konusunda önemli bir adım attı.

MediaMarkt, geçtiğimiz yıl 6’ncısı gerçekleşen MediaMarkt Startup Challenge’ta ilk 10’a kalan girişimlerden Wastespresso ile ileri dönüşüm başlatarak, karbon ayak izini azaltma konusunda önemli bir adım attı. İş birliği kapsamında MediaMarkt Genel Merkezinde, biriktirilen kahve posalarının yeniden kullanılabilir ürünlere dönüştürülmesi sağlanacak.

Avrupa’nın açık ara bir numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, “Daha İyiye” sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında, kahve posalarını sürdürülebilir biyo-malzeme teknolojisi çözümleri ile ileri dönüştürerek kullanan ve veri odaklı atık yönetimi çözümleri sunan ilk ve tek yerli sosyal girişim olan Wastespresso ile iş birliği yaparak karbon ayak izini azaltma konusunda önemli bir adım attı. MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının geçtiğimiz yıl final listesinde yer alan Wastespresso, kahve odaklı mikro atık yönetimi, karbon ayak izi hesaplama ve raporlama hizmetleri sunarak, kahve posalarından ileri dönüştürülmüş sürdürülebilir ürün ve hammadde üretiyor. 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.