14.02.2023 10:44

Meta'dan depremden etkilenenlere destek

Yardım, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarına doğrudan 550 bin dolar bağışta bulunan Meta, uygulamalarında hayata geçirdiği adımları paylaştı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, Türkiye ve Suriye’yi etkileyen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından krizle mücadele kapsamında attığı adımları paylaştı.

Türkiye ve Suriye’deki yardım, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarına doğrudan 550 bin dolar bağışta bulunan Meta’nın insanların güvende kalmalarına, bilgi almalarına ve iletişim kurmalarına destek olmak amacıyla uygulamalarında hayata geçirdiği adımlar şöyle sıralanıyor:

İnsanların kendilerini güvende olduklarını işaretleyebilmeleri, arkadaş ve ailelerine iyi olduklarını bildirebilmeleri için Facebook uygulamasında Güvenlik Kontrolü özelliği etkinleştirildi. Güvenlik Kontrolü’nün yanı sıra insanların yardım istemelerini ve depremden etkilenenlere yardım iletmelerini kolaylaştırmak amacıyla Topluluk Yardımı özelliği de devreye alındı. Kriz Yardım Merkezi sayfasına Türkiye için buradan, Suriye için bu adresten erişilebiliyor.

Kan bağışında bulunmak isteyenlerin kendilerine yakın bölgelerde desteğe ihtiyacı olan kan bağışı merkezlerine ulaşmalarını sağlayan Facebook kan bağışı aracına daha fazla erişim sağlanabilmesi adına Türk Kızılay ile birlikte çalışma yürütülüyor.

Bağış, gönüllülük ve kurtarma operasyonları hakkında güvenilir bilgilerin yayılmasına katkı sunulması adına AKUT işbirliğiyle bir WhatsApp bilgi yardım hattı oluşturuldu. Ücretsiz sunulan hizmet kapsamında telefon rehberine +905493014706 numarasının kaydedilmesi ve ardından WhatsApp üzerinden bu hatta “Merhaba” kelimesinin yazılması yeterli.

Meta’nın Data for Good veri kümeleri, Acil Durum Telekomünikasyon Kümesinin bir parçası olarak, çalışmalarını desteklemek için ağ kapsama haritalarını kullanarak, etkilenen bölgedeki bağlantı verilerini doğrulayan Dünya Gıda Programı gibi sivil toplum kuruluşları tarafından kullanılmakta. Data for Good veri kümeleri, CrisisReady (Direct Relief & Harvard) tarafından yayınlanan, krizler için bir ilk durum raporu ve afet haritaları geliştirmek için de kullanılıyor.

Türk Kızılay, AHBAP ve AKUT gibi kuruluşların online bağış kampanyalarının büyümesine ve insanların kurtarma ve yardım çalışmalarıyla ilgili bilgilere erişmelerine yardımcı olması adına nakit ve reklam kredisi olarak doğrudan 550 bin dolar bağış yapıldı.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.