27.12.2023 12:38

Milli Muharip Uçağı KAAN'ın uçuş tarihi ertelendi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından yürütülen Türkiye'nin önemli teknoloji projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuşu için yapılan hazırlıklar ve testler devam ediyor.

KAAN, fırlatma koltuğu, statik testler, kontrol yüzeyleri testleri, iniş takımı düşürme testleri, aviyonik sistem testleri ve yakıt testlerinin ardından motor çalıştırma testlerini başarıyla tamamladı.

27 Aralık olarak açıklanan ancak daha sonra ertelenen ilk uçuşun, yer testleri ve taksi testlerinin tamamlanmasının ardından birkaç hafta içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Milli Muharip Uçak, radar dalgalarını sönümleme özelliğine sahip kompozit malzemelerden üretilmiş olup çift motorlu, düşük görünürlüklü, gelişmiş atış sistemleri ve çift fonksiyonlu radar gibi özelliklere sahiptir.

Uçak, ASELSAN tarafından geliştirilen elektronik harp sistemi ve elektro optik 360 derece gözetleme sistemini kullanacak ve dördü gövde içinde, dördü gövdenin yanlarında olmak üzere toplam sekiz adet orta ve uzun menzilli füze taşıyabilecek.

Türkiye, KAAN ile 5. nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yer alacak ve yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda stratejik taarruz yeteneğe sahip olacak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.